UDEF 9. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Başvuruları Başladı
IX. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu, 1-3 Aralık 2023 tarihleri arasında UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) ve İstanbul Gelişim Üniversitesi iş birliğinde İstanbul’da düzenlenecektir.
IX. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu, 1-3 Aralık 2023 tarihleri arasında UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) ve İstanbul Gelişim Üniversitesi iş birliğinde İstanbul’da düzenlenecektir. Sempozyuma Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ve diğer tüm araştırmacıların katkı sunmaları hedeflenmektedir. Öğrenci ve araştırmacılar, uluslararası öğrenci sempozyumuna aşağıdaki başlıkları kapsayan akademik araştırma ve incelemeleri ile başvurabilirler.
Sosyal ve Beşerî Bilimler
Fen ve Mühendislik Bilimleri
Uluslararası Öğrencilik (Sempozyum Özel Teması)
Başvuru detayları ve her şey bu web sitesinde
http://www.internationalstudentsymposium.com
Sempozyum Katılımcıları
Sempozyum, öncelikli olarak Türkiye’de öğrenimlerine devam eden uluslararası öğrencilere yöneliktir. Türkiye’de lisans, yüksek lisans veya doktora düzeyinde öğrenim gören tüm uluslararası öğrenciler sempozyuma başvurabilirler. Bununla birlikte lisans veya lisansüstü düzeyde öğrenim gören Türk öğrenciler sadece sempozyum özel teması olan uluslararası öğrencilik alanında bildiri gönderebilirler.
Sempozyum Yeri ve Tarihi
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Uluslararası Öğrenci Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirilecektir.
Tarih ve Yer: 1-3 Aralık 2023, İstanbul Gelişim Üniversitesi
Katılım Ücreti ve Sağlanan İmkanlar
Bildirisi kabul edilen kişilere ulaşım, konaklama ve üç öğün yemek hizmeti sponsor kurumlar tarafından karşılanmaktadır. (Bu hizmetler 1 yazar için geçerlidir, 2 ya da daha fazla yazara sahip bildirilerin sunumu için sadece 1 yazar bu hizmetlerden yararlanır. Diğer yazarlar ve dinleyici olarak katılmak isteyenler kendi imkanlarıyla programa katılabilir.) Bildirisi kabul edilen kişiler 200 TL ödeyerek sempozyuma katılacaktır.
Yurt dışından katılmak isteyen araştırmacıların yol masrafları karşılanmamakla birlikte diğer masrafları organizasyon ve sponsor kurumlar tarafından karşılanmaktadır. Sempozyumda sunulan bildiriler daha sonra bildiri kitaplarında basılacak olup katılımcılara katılım belgesi ve sertifika takdim edilecektir.
Önemli Tarihler
Özet Gönderme İçin Son Tarih: 3 Temmuz 2023
Özet Kabullerinin İlanı: 17 Temmuz 2023
Tam Metin Son Gönderim Tarihi: 6 Ekim 2023
Tam Metin Kabul İlanı: 30 Ekim 2023
Program İlanı: 13 Kasım 2023
Sempozyum Gerçekleştirilme Tarihi: 1-3 Aralık 2023
UDEF 9. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu Özet Başvuru Formu - 9th International Student Symposium Abstract Submission Form
Every year, UDEF organizes the International Student Symposium in cooperation with a different university. This year's 9th International Student Symposium will be held in Istanbul, 01-03 December 2023, in collaboration with Istanbul Gelişim University.
International students who continue their education in Türkiye and abroad, academicians and researchers can participate in the symposium with their papers from different disciplines and study areas covering the titles in Social Sciences, Science and Engineering Studies, and International Student Studies.
The official languages of the symposium are Turkish and English. Proposals can be sent and presented in both languages.
Location: Istanbul Gelişim University, İstanbul / TÜRKİYE
Time: December 01-03, 2023
Deadline for Abstract Submission: July 03, 2023
For more information: http://www.internationalstudentsymposium.com
İf any apply problem: [email protected]
Sempozyum amacına ve gerekçesine yakından bakalım
Amacı:
Dünyadaki uluslararası öğrenci hareketliliğini daha yakından takip ederek küresel eğilimler ışığında eğitim açısından ülkemizi bir cazibe merkezi haline getirmek.
Uluslararası öğrenci hareketliliğinde ülkemizin bir eğitim üssü olmasına katkıda bulunmak.
Dünyanın muhtelif ülkelerinde, farklı kıtalarda, değişik coğrafyalarda uluslararası öğrencilere yönelik çalışma yapan sivil toplum kuruluşları, öğrenci organizasyonları, üniversiteler, akademik kurullar ve ilgili-yetkin kişilerle tecrübe paylaşımı yapmak.
Uzun vadede dünyanın muhtelif coğrafyalarında uluslararası öğrenci çalışması yapan paydaş – ilgili birim-merci-kişi-kurullar arasından koordinasyonu sağlayacak, tecrübe paylaşımına hizmet edecek, uluslararası öğrenci hareketliliğine katkı sağlayacak bir üst yapılanmanın teşekkülünü sağlamak.
Uluslararası öğrenci hareketliliği ve uluslararası eğitim konusunda bir literatür taraması yapmak, akademik çalışmalara kaynaklar hazırlamak.
Gerekçesi:
Ülkemizdeki uluslararası öğrenci sayısındaki artışlar neticesinde ortaya çıkacak sorunlara daha sağlıklı çözümler üretebilmek; ülkemizin uluslararası eğitim politikasının sağlıklı bir zemine oturması için dünyanın muhtelif ülkelerinde yıllardır yoğun şekilde uluslararası öğrenci çalışması yürüten akedemik ve sivil toplum birimleriyle tecrübe paylaşımı sağlanmış olacaktır.
Ülkemizde ve dünyada uluslararası öğrenci hareketliliği hızla artarken, bu öğrenci kitlesine yönelik çalışma yapan paydaş kurumlar arasında koordinasyonun yürütüleceği bir üst yapılanma hali hazırda bulunmamaktadır.
Dünyanın farklı ülkelerinde uluslararası öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar ve bu alandaki sorunlar, çözüm yolları, diğer ülkelerdeki paydaş kurumlarla yeterince paylaşılamamaktadır. Bunun için bir üst yapılanmaya ihtiyaç vardır.
Somut Çıktılar ve Beklenen Etki:
Program sonrasında uluslararası öğrenci ve uluslararası eğitim alanında yapılacak akademik çalışmalara kaynaklık teşkil edecek raporlar yayınlanacaktır.
Kurumların birbirini daha yakından tanıması ve tecrübe paylaşımı neticesinde öğrenci hareketliliği daha bilinçli, bir zeminde kalite ön planda tutularak sağlanacaktır
Dünyada uluslararası öğrenci alanında çalışma yapan ilgili birimler arasında koordinasyonun sağlanacağı bir yapı oluşturulacak. Ülkemizde ve dünyada uluslararası öğrenci çalışmasının daha sağlıklı yürütülebilmesi için tecrübe paylaşımı sağlanmış olacak
Farklı ülkelerden programa katılacak, ilgili stklar birbirlerini daha yakından tanıyacaklar. Uzun vadede işbirliği zemini yakalayacaklar. Bu alanda yapılacak akademik çalışmaları daha zengin hale getirecek. Ülkelerin birbirleri arasındaki işbirliği ve dayanışması için uluslararası öğrencilerin rolü ön plana çıkarılacak.